Wijnstraat 158, Dordrecht

€ 490.000,- k.k.

Details

Overdracht

Koopsom
€ 490.000,- k.k.
Status
beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
appartement
Soort appartement
portiekwoning
Aantal woonlagen
2
Woonlaag
1
Kwaliteit
luxe
Bouwvorm
nieuwbouw
Bouwjaar
1841
Open portiek
nee
Huidige bestemming
woonruimte
Onderhoud binnen
uitstekend
Onderhoud buiten
uitstekend
Dak
zadeldak
Bijzonderheden
monumentaal pand en toegankelijk voor ouderen
Voorzieningen
tv kabel en lift
Isolatie
volledig geïsoleerd

Energie

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
134 m²
Buitenruimte oppervlakte
36 m²

Indeling

Aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2

Buitenruimte

Ligging
aan water en in centrum
Tuin
achtertuin met een oppervlakte van 37 m² en is gelegen op het zuidoosten

Bergruimte

Parkeergelegenheid
parkeervergunningen
Schuur/berging
inpandig

Omschrijving

De Boterbeurs - Wonen in duurzame lofts aan de Wijnhaven in Dordrecht!


Het Rijksmonument Wijnstraat 158, de voormalige Boterbeurs te Dordrecht krijgt een nieuwe bestemming. Dit monumentale door stadsbouwmeester Itz ontworpen gebouw wordt getransformeerd tot een woongebouw met vijf royale lofts. V... lees meer

De Boterbeurs - Wonen in duurzame lofts aan de Wijnhaven in Dordrecht!


Het Rijksmonument Wijnstraat 158, de voormalige Boterbeurs te Dordrecht krijgt een nieuwe bestemming. Dit monumentale door stadsbouwmeester Itz ontworpen gebouw wordt getransformeerd tot een woongebouw met vijf royale lofts. Vijf levensloopbestendige woningen met woonruimte en slaapruimte gelijkvloers. De woningen hebben een vrij indeelbare entresol voor hobby, logeerruimte etc. en door de vide blijft de volle hoogte van de loft te ervaren. Drie lofts bevinden zich op de begane grond en hebben elk een tuin op de binnenplaats. Op de binnenplaats is langs de kade een twee meter brede strook gemaakt voor gemeenschappelijk gebruik door de leden van de Vereniging van Eigenaars.

Afleesbare geschiedenis
Overal in het pand zullen sporen van de geschiedenis zichtbaar blijven. Zo zullen diverse gebrandschilderde ramen van de bekende glazenier Toon Berg te bewonderen blijven. Berg maakte deze in opdracht van de Bibliotheek Openbare Leeszaal tussen 1939 en 1949.

Nieuwe architectonische elementen
De bouwkundige ingrepen zijn met respect voor de architectuur van het bestaande gebouw gedaan. De detaillering is eigentijds, maar de verticale verhoudingen sluiten naadloos aan bij de 19e eeuwse architectuur van Itz.

Duurzaamheid
Bij de verbouwing van de Boterbeurs wordt er naar gestreefd om de hoge nieuwbouweisen op het gebied van warmte-isolatie, ventilatie en energievoorziening te realiseren. Warmteopwekking vindt plaats door middel van een warmtepomp per woning, waardoor de gasaansluiting kan komen te vervallen. De comfortabele vloerverwarming en de CO2 gestuurde ventilatie-installatie zorgt voor een constant en aangenaam klimaat. Bij de materiaaltoepassingen wordt gestreefd naar zo milieuvriendelijke mogelijke producten.

LOFT 2
Loft 2 is gesitueerd op de Begane grond en beschikt over een woonoppervlakte van maar liefst 134 m², verdeeld over de woonverdieping (incl. slaap-, werk- en badkamer) en de naar eigen wens in te richten entresol van bijna 44m². Ook heeft deze loft een eigen tuin met zicht op de haven en toegang tot de gezamenlijke strook aan het water. Deze loft heeft met zijn 530m³ inhoud een royale ruimte met veel lichtinval middels de hoge raampartijen met monumentale gebrandschilderde ramen. De entresol wordt deels 'zwevend' uitgevoerd met vides waardoor er een extra ruimtelijk gevoel ontstaat.

Pluspunten loft 2:
• Hoge monumentale ramen met gebrandschilderd glas in lood aan weerskanten van de woning.
• Uitzicht op de historische Wijnstraat én Wijnhaven.
• Een bijzondere entreehal met monumentale voordeuren.
• De loft biedt met 134 m2 veel ruimte in een fijn compact huis
• Een eigen binnenstadstuin, met zicht op de haven en de oude Dordtse pandjes die daar bij horen en toegang tot de gezamenlijk te gebruiken strook langs de haven
• Enorm duurzaam met een hoge isolatiewaarde, warmtepomp, zonder gasaansluiting.

Beschikbaarheid: medio 2018, projectnotaris StijnWery.

Oplevering:
In overleg

Wij behartigen de belangen van de verkopende partij. Neem uw eigen aankoopmakelaar mee!

Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als aanbieding of offerte mag worden beschouwd. Deze dient slechts als uitnodiging tot het doen van een bod. Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.

Toelichtingsclausule NEN2580
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Plattegronden

Documenten

Streetview

Locatie

Contact opnemen

Deel via social media