Wel of niet verhuizen met de huidige hypotheekrente?

Wel of niet verhuizen met de huidige hypotheekrente?
maandag 12 november 2018

De concrete vraag die veel mensen zich ongetwijfeld wel eens gesteld hebben, is mijn huidige woning nog steeds naar mijn zin en past deze bij mijn huidige leefstijl? Zaken die hierbij een rol spelen zijn onder andere verwachtingen, je hebt toekomstplanning, wensen, behoeftes die je hebt en gebeurtenissen die je overkomen.

Wel of niet verkopen?

Ik ben vaak bij klanten op bezoek en soms merk ik dat zij sterk twijfelen of er verkocht moet worden of dat ze willen blijven wonen in hun huidige woning.
In dat geval richt mijn vraag zich op wat werkelijk de wensen en behoeften zijn. Van daaruit kunnen we kijken wat er realistisch is en wat niet.

Mogelijkheden op een rij

Alles begint bij het inventariseren van mogelijkheden en onmogelijkheden. Een onmogelijkheid kan op basis zijn van het financiële vlak of simpelweg omdat het gewenste of gezochte alternatief niet beschikbaar is. Dit is iets wat wij bij Q Makelaars regelmatig zien in de huidige markt. Klanten lopen vast op het feit dat het aanbod schaars is en soms snel weer weg is. Wat ik altijd doe is de klant op weg helpen bij het duidelijk maken van bijvoorbeeld het effect van een verbouwing binnen de huidige woning. Is het de investering waard en kan de wens werkelijkheid worden binnen de bestaande woning? Het gevaar schuilt erin dat, als je aanpassingen gaat doen binnen de woning, het effect misschien niet aan de verwachtingen voldoet. Dan is het de investering van het geld niet waard. Op dat moment zou eventueel verhuizen toch de juiste keuze zijn.

Van huidige naar gewenste situatie

Hoe krijg je dus antwoord op de vraag of er wel of geen verhuisbeweging gemaakt moet worden? We beginnen met het inventariseren van de huidige situatie, inventariseren van de gewenste situatie en het inventariseren of die gewenste situatie haalbaar is. Juist op dat vlak ben je afhankelijk van beschikbaar woningaanbod en je financiële draagkracht.

Dus of u nu besluit te gaan kopen, huren of te blijven wonen in de huidige woning, onze specialisten adviseren en helpen u graag op weg. Een gesprek is altijd op korte termijn in te plannen, gratis én vrijblijvend! 

Tot snel!

Gert-Jan Vat, Partner Q Makelaars

Reageren?

< Terug naar het overzicht

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen of wilt u meer weten over onze dienstverlening? Neem dan 24/7 vrijblijvend contact met ons op door het onderstaand formulier in te vullen!

© Copyright 2018 Q Makelaars. Een Top Media Groep website. | Privacyverklaring | Cookieverklaring | Proclaimer |

Contact - onderin website

Heeft u vragen of opmerkingen of wilt u meer weten over onze dienstverlening? Neem dan 24/7 vrijblijvend contact met ons op door het onderstaand formulier in te vullen!

Neem contact op